Nyheter

Gör din båt oattraktiv

Skrivet av webmaster on oktober 23, 2018

Alla upptagningar är klara och vi förbereder våra båtar för vintervila. Kom ihåg att göra din båt oattraktiv för tjyvar under vintern. Vi har gått ut med den uppmaningen tidigare men responsen har varit klen. Stölderna från båtar på hamnplan har också fortsatt. Senast var det fyra utombordare som försvann. För att minimera risken för stöld gör följande:

-          Ta med utombordaren hem, om möjligt

-          Ta med kåpan hem och täck motorn med en presenning eller liknande. Motor utan kåpa stjäls i mycket liten utsträckning.

-          Montera av propellrar

-          Montera av drev

Det är också viktigt att man tittar till sin båt under vintern. Man skall inte bara se till att täckningen ligger som den ska utan även att ingen varit och skruvat på drev och annat. Vid tidigare stölder har ingreppen förberetts under en tid när det varit lungt i hamnen. Man har börjar skruva bort drev och annat för att sedan hänga av och köra bort.

I skrivande stund är det många båtar på hamnplan som har både kåpor, drev och propellrar kvar. En sats Volvo Penta DP kostar drygt 8000:- för aluminium och en bit över 20 000:- för rostfria. Priserna för andra märken ligger antagligen i samma härad. Värt att tänka på!