Nyheter

Ungdomssektionen behöver hjälp!

Skrivet av webmaster on augusti 10, 2020

Ungdomssektionen behöver hjälp! 

För att komma igång med mer regelbunden verksamhet i ungdomssektionen så behöver vi hjälp. Vi har idag verksamhet främst i samarbete med Färingsö sjöscoutkår med hjälp av ledare därifrån. 

För att kunna erbjuda segling och andra aktiviteter för ungdomar som inte är scouter (BKF medlemmar, deras barn och andra ungdomar i kommunen som vill segla) så behöver vi bli fler ledare/funktionärer som kan hjälpa till. 

Vi har en fantastisk anläggning nere vid Ekenslund med 10+ Optimister och fyra E-Jollar. I hamnen har vi även en nyrenoverad 2-krona och två följebåtar. 

För att kunna erbjuda en säker seglings aktivitet så behöver vi vara fler vuxna, men det vore även kul om det fanns ungdomar i 15-20 års åldern som vill engagera sig. 

Det är otroligt givande att jobba med ungdomarna och det är bra för klubben på många sätt att få ut de unga själva i båtarna. För att låna scouternas motto ”learning by doing” är helt klart vinnande för att bli tryggare på sjön. 

De funktioner som vi behöver hjälp med för att kunna få igång verksamheten är: 

- Köra följebåt. Vi behöver vara två i varje följebåt för att på ett säkert sätt kunna hjälpa till vid seglingarna. 

- Hjälpa till med riggning och ut och in från bryggan. Klart att det är en fördel om man vet hur man riggar en optimist, men det lär man sig snabbt. 

Som ni ser är det ju kompetenser som de flesta medlemmar i klubben har. Just nu tillkommer såklart det faktum att man skall känna sig säker med att jobba med barnen under Pandemin. Verksamheten är utomhus och går att genomföra med bra distans (vi kommer köra krav på anmälan och begränsat antal barn initialt) men man bör inte vara i någon riskgrupp själv. 

Om det låter intressant hör av er till Niklas Wikman på ungdom(at)bkfaringarna.org 

Hoppas att vi kan få en aktiv sensommar!